Hastighedsoptimering

//Hastighedsoptimering

Hastighedsoptimering

Et billede fylder mere end 1.000 ord…

Du vil gerne vise dine potentielle kunder store og flotte billeder, når de kommer på besøg på dit website eller i din webshop. Billeder er med til at forstærke dine budskaber og giver den besøgende langt mere information end du kan give på skrift.

Desværre er billeder også en af de største syndere, hvad angår langsomme hjemmesider. Men det behøver de ikke være.

Rasmus Gyberg driver virksomheden Kapitel2, som sælger unikke møbler, belysning og akustikløsninger. Produkter i en høj kvalitet og i unikt design, som kræver at blive præsenteret med flotte billeder på hjemmesiden.

hastighedsoptimering

 

Billederne på Kapitel2.com er i meget høj opløsning og fylder betydeligt mere end, hvad der er nødvendigt. Derfor satte vi os for at optimere billederne og hastigheden på websitet.

Som du kan se her nedenfor, så tager det 2,72 sekunder at indlæse forsiden. Hvis det er muligt anbefales det at holde sin loadtid på under/omkring ét sekund.

hastighedsoptimering-13

Fra 400+ mb til 32 mb

Total set havde Kapitel2 mere end 400 mb billeder på websitet. Det er alt for meget, og kommer af at Rasmus har modtaget nogle rigtig gode billeder i høj opløsning fra sine producenter, som ikke er blevet redigeret inden de blev uploadet på siden.

Vi tog derfor alle billederne og kørte dem igennem programmet Kraken.io. Programmet kan lynhurtig skalere alle dine billeder ned og samtidig superoptimere dem, så de fylder meget mindre.

hastighedsoptimering-2

Du kan både vælge at indsætte en URL eller uploade billederne direkte fra computeren. Vi havde 3 mapper med billeder, og i løbet af 3 minutter var de 400 mb reduceret til 32 mb.

Så var det bare at uploade billederne igen. Nedenfor kan du se et eksempel på et billede før og efter, det har været igennem Kraken. Det ene fylder 5,15 mb det andet 189,28 kb.

BAUX-3DPixel-StairsSign

BAUX-3DPixel-StairsSign

Udelukkende ved at optimere billederne, ændrede hastigheden sig på hjemmesiden fra en loadtid på 2,72 sekunder til 0,879 sekunder. Altså under den anbefalede tid på et sekund.

hastighedsoptimering-11

Endnu mere fart på…

Udover optimering af billeder, som de fleste selv kan gøre, så har vi også andre knapper at skrue på, når vi taler om hastighedsoptimering. Det er bla. at udnytte cache lagring og optimering af serveren. Her skal du gå lidt mere forsigtig til værks.

Ved at udnytte cache lagring lykkedes det os at få loadtiden ned på 0,410 sekunder på Kapitel.com, som må siges at være godkendt.

hastighedsoptimering-14

Du kan læse mere om hvordan du kan optimere dine billeder ved hjælp af Kraken.io i vores andet blogindlæg om billedoptimering

 

By | 2017-10-05T13:20:18+00:00 juni 16th, 2016|Ikke kategoriseret|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment