Web-analyse af 500 virksomheder i Hedensted Kommune

//Web-analyse af 500 virksomheder i Hedensted Kommune

Web-analyse af 500 virksomheder i Hedensted Kommune

Vi har testet 500 hjemmesider for sikkerhed og mobil tilpasning.

Hvor mange hjemmesider har en sikker forbindelse (https)? og hvor mange hjemmesider er mobilvenlige, altså tilpasser sig en skærm på en smartphone.? Vi har lavet en test af hjemmesiderne på de 500 største virksomheder i Hedensted kommune. Resultatet af analysen ser du nederst på siden her.

Hvad er en sikker https forbindelse?

En sikker forbindelse er kendetegnet ved det S der er til sidst i betegnelsen https, som ses øverst ved URLén. Bogstaverne står for hyber text transfer protocol secure. Https betyder altså at al data der sendes mellem hjemmesiden og serveren er krypteret og sikker.

Et SSL certifikat er et bevis for at ens hjemmeside er https krypteret. Har man certifikatet vises der en lille grøn hængelås oppe ved URLén på hjemmesiden .  

Hvorfor skal man have https forbindelse?

Vi kommer ikke uden om det, sikkerheden på internettet skal skærpes og lovgivningen bliver også skærpet kraftigt på dette område. Den nye persondatalov kræver at alle personfølsomme oplysninger skal ske over en sikker forbindelse og derfor vil næsten alle blive berørt af det i fremtiden.

Google har allerede indregnet https som en ranking faktor, når den skal placere en hjemmeside i søgeresultaterne. En hjemmeside bliver altså straffet, hvis den ikke har en https krypteret forbindelse.  Har du en webshop kan du i dag ikke få vist shopping annoncer, hvis din side ikke er SSL certificeret. Så udviklingen er allerede godt på vej til strengere krav, men også til en mere sikkert internet, til gavn for os alle

At få hjemmesiden sikret til https og få et SSL certifikat er en meget lille investering. I nogle tilfælde er det ligefrem gratis hos webhosting selskabet der hoster ens hjemmeside. Desuden giver et SSL certifikat troværdighed, både ved de brugere der besøger ens hjemmeside, men som nævnt også hos søgemaskinerne.

Mobil optimerede hjemmesider

Udviklingen i brugen af mobile enheder, som tablet og smartphone er gået vanvittigt stærkt. Idag taler man ikke om at “gå på nettet” man “er” på nettet hele tiden. Der søges efter alt lige fra almindelige varer til butikker, rejser, bedemænd, barnepiger og hundepensioner og alt andet mellem himmel og jord.

Ifølge data fra verdens største søgemaskine Google, foretages der hver måned 100 milliarder søgninger globalt. Langt over halvdelen af søgninger bliver i dag foretaget på mobile enheder.

Over halvdelen af de der søger efter noget lokalt fra en smartphone, besøger en butik inden for en dag!

Er din hjemmeside tilpasset mobil søgning?

Hvis en hjemmeside ikke er tilpasset til visning på en smartphone- eller tablet-skærm vises der en besværlig hjemmeside, der ikke er særlig brugervenlig. Det bliver straffet af brugeren, der forlader hjemmesiden i frustration over den dårlige brugerflade.

Google har for længst proklameret at “mobile first” bliver udrullet og hjemmesider der ikke er mobilvenlige vil blive straffet i deres placeringer, både på mobile søgninger, men også ved søgninger på stationære PCér.

Der er derfor mange gode grunde til at få sin hjemmeside optimeret til brug på mobilen. Fremtiden har indhentet os i en rasende fart, så det kommer bag på mange at udviklingen er gået så stærkt, hvilket også kan ses i vores undersøgelse af virksomhedernes hjemmesider i Hedensted kommune.

Vores analyse viser:

Andelen af hjemmesider der ikke har sikre https forbindelser er 82%

Andelen af hjemmesider der ikke er mobiltilpassede er 22%

 

Som man kan se af tallene er der rigtig mange, der endnu ikke har fået lavet en sikker https forbindelse. Men det vil der højest sandsynlig blive lavet om på når persondataloven træder i kraft i 2018.

Antallet af ikke-mobiltilpassede sider er faldet fra 40% som vores analyse viste i 2016, hvilket må siges at være et godt skridt i den rigtige retning.

By | 2017-10-19T15:16:04+00:00 oktober 19th, 2017|Ikke kategoriseret|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment